Uitvaartfotografie

Een tastbare herinnering

Alle facetten van een mensenleven zijn het waard om vast te leggen. Want elk leven is uniek. We hebben foto's van de prille start en van verjaardagen, jubilea en de bruiloft. Maar ook het einde van het leven is heel waardevol om op beeld vast te leggen. Omdat er juist bij een afscheid zoveel liefde is. Foto's om te koesteren, foto's die steun bieden.

Als gespecialiseerd afscheidsfotograaf leg ik alle waardevolle momenten van een uitvaart vast. Twee handen die elkaar vinden. Een liefdevolle blik. De betrokkenheid van de (klein)kinderen bij het afscheid. Een traan maar bovenal die glimlach, om die prachtige anekdote. Een dag vol emoties, bewaard in integere foto's. Om herinneringen levend te houden. En om te helpen in het rouwproces.
Vraag de informatievideo aan

Liefdevolle beelden helpen

Pas na de uitvaart komt er tijd om stil te staan bij het verlies. Als je eraan toe bent om terug te kijken, dan is het fijn dat er foto's gemaakt zijn. Want rouw werkt voor iedereen anders. Kinderen hebben bijvoorbeeld hele specifieke vragen. Of zijn soms nog te jong om echt te beseffen wat afscheid nemen is. Misschien is er een familielid met dementie. Een fotoalbum van de uitvaart helpt dan als er vragen komen.

Het verlies een plekje geven. Op je eigen manier. Met foto's van omhelzingen, de liefde en de steun van die dag. Van het persoonlijke, waardige afscheid dat jullie samen hebben gecreëerd.

"Ik ben er niet om het verdriet vast te leggen, maar ga juist op zoek naar warmte. Een troostende hand, een warme aanraking of een liefdevolle blik"

Op de juiste momenten op de juiste plek


Kiezen voor een afscheidsfotograaf betekent dat je het werk en de zorgen van het fotograferen overlaat aan een professional. Zodat alle aanwezigen er die dag echt bij kunnen zijn. En niet hoeven na te denken over deze extra verantwoordelijkheid. Kerken en rouwcentra zijn vaak donker, het kan regenen of juist stralen van de zon. Ik benut het aanwezige licht en zal nooit storen met flitsen of geluid.

Ik ben vanzelfsprekend discreet en respectvol aanwezig bij jullie afscheid. Ik fungeer als extra set ogen, kijk met jullie mee. Zo onopvallend als mogelijk is, maar wel op de juiste momenten op de juiste plek. Ik ben er niet om het verdriet vast te leggen. Maar ga juist op zoek naar warmte: een troostende hand, een liefdevolle blik.

Gezien in

Met trots heb ik de Dutch Funeral Awards 2022
in ontvangst genomen.
Bekijk video

Standaard inbegrepen

 • Persoonlijk gesprek bij je thuis of telefonisch
 • Afstemming met uitvaartbegeleider
 • Mijn professionaliteit, ervaring, intuïtie en integriteit
 • Professionele selectie en nabewerking foto's
 • Een slideshow met muziek van de uitvaart opgeleverd binnen 1 week
 • Een persoonlijke en beschermde galerij om de foto's te delen met dierbaren
 • Reiskosten zijn exclusief, mede door de wisselende brandstofkosten. Kosten 35 ct/km

Jasmijn   |   €395,-

Fotografie op 1 dag en 1 locatie

Momenten

 • Aankomst familie, rouwvervoer en genodigden op afscheidslocatie en voorbereidingen dienst
 • Afscheidsceremonie/ uitvaartdienst

Extra

 • Mini-album met foto’s door mij geselecteerd
VRaag informatie-
video aan

Dahlia   |   €695,-

Fotografie op 1 dag en meerdere locaties

Momenten

 • Fotografie thuis of andere locatie (opbaring/kistsluiting)
 • Aankomst familie, rouwvervoer en genodigden op afscheidslocatie en voorbereidingen dienst
 • Afscheidsceremonie/ uitvaartdienst
 • Route naar het graf of crematorium & rituelen aldaar

Extra

 • Luxe album 20x20 cm inclusief 10 spreads en een bewaarbox
 • Adviesgesprek waarin ik jullie help het voor jullie perfecte album samen te stellen en vorm te geven
VRaag informatie-
video aan

Roos   |   €950,-

Fotografie meerdere dagen en meerdere locaties

Momenten

 • Rituelen in de week voorafgaand aan afscheid (bijvoorbeeld beschilderen kist) OF Moment van afscheid nemen buitenom de dienst
 • Fotografie thuis of andere locatie (opbaring/kistlsuiting)
 • Aankomst familie, rouwvervoer en genodigden op afscheidslocatie en voorbereidingen dienst
 • Afscheidsceremonie/ uitvaartdienst
 • Route naar het graf of crematorium & rituelen aldaar

Extra

 • Luxe album 20x20 cm inclusief 10 spreads en een bewaarbox
 • Adviesgesprek waarin ik jullie help het voor jullie perfecte album samen te stellen en vorm te geven
VRAAG INFORMATIE
-VIDEO AAN

Uiteraard zijn er nog meer momenten die het waard zijn om vast te leggen, denk hierbij aan:

 • Afscheid voorafgaand aan of tijdens euthanasie
 • Aankleden/verzorgen overledene
 • Beschilderen kist
 • Thuisopbaring
 • Sluiten van de kist
 • Samenzijn na de dienst (condoleance/koffiekamer/borrel)
 • As-verstrooiing of bijzetting urn

Neem contact met mij op voor deze mogelijkheden, ik maak met liefde een passend voorstel.

Waarom kiezen voor een afscheidsfotograaf?
Is een afscheidsfotograaf niet storend?
Waarom ook een herinneringsalbum?
Ruim 8 jaar ervaring als afscheidsfotograaf
Binnen 1 week de eerste beelden
Integer en respectvol aanwezig
Heldere en duidelijke communicatie
Hoogwaardige kwaliteit 

Still geboorte - gratis reportageAls je kindje overlijd in je buik of vlak na de bevalling komt te overlijden staat je wereld op je kop. Verdriet en liefde gaan dan hand in hand. De liefde voor je kindje mag nooit verloren gaan en daar kunnen mooie beelden bij helpen.

Daarom stel ik mijn tijd en expertise vrijwillige beschikbaar om een gratis reportage te verzorgen van jullie kindje. Wil je meer werk bekijken of lezen hoe dat gaat. Klik dan even verder.

Meer lezen

Pieters Fotografie Academie

Naast fotograferen coach ik andere fotografen met enorm veel passie, er is niets mooiers dan collega's doorbraak na doorbraak te zien hebben en het bedrijf en het leven te creëren waar ze zo naar verlangen. Mijn kracht als coach ligt in het feit dat ik naast enorm veel kennis deel ook aan de slag ga met mindset en persoonlijke ontwikkeling. Zodat vanuit eigen kracht en eigen missie een compleet authentiek bedrijf neergezet wordt, waardoor het ondernemen moeiteloos gaat, omdat het past als een jasje. Dus ben je klaar om niet alleen op het gebied van kennis te groeien, maar ben je ook toe aan een flinke dosis inspiratie, lees dan op mijn Academie wat ik je allemaal kan bieden!

Over Gwendolyn Pieters

Gwendolyn heeft zichzelf gespecialiseerd in afscheidsfotografie. Ze legt liefdevolle herinneringen vast voor mensen en hun dierbaren op die momenten dat ze weten dat er een afscheid gaat naderen.

Daarnaast legt ze ook de uitvaart vast, op een liefdevolle en respectvolle manier, zodat men op een later moment troost kan halen uit deze beelden. Op de dag van afscheid is er immers zoveel liefde aanwezig die men niet altijd kan voelen en zien op dat moment. Daar kunnen beelden bij helpen.
Opleiding
Gwendolyn heeft zelf, naast haar bestaande opleidingen, de opleiding tot uitvaartverzorger gevolgd om zo nóg beter de branche te begrijpen en de cursisten nog beter te kunnen informeren.

Credentials
Inmiddels heeft Gwendolyn 100+ uitvaarten vastgelegd en tientallen herinneringsreportages mogen maken. Aan ervaring geen gebrek dus.
Human Design
Als Human Design Expert leert Gwendolyn hoe jij "ontworpen" bent en wat jouw unieke manier van door het leven bewegen is. Meer flow, fun and ease gegarandeerd.

Podcast
Om andere te inspireren en de liefde voor dit vak te laten voelen is Gwendolyn haar eigen podcast gestart waarin ze vertelt over haar ervaringen als afscheidsfotograaf en ondernemer. Daarnaast interviewt ze ook andere mensen die in deze mooie branche werkzaam zijn!

Team Pietersfotografie

Na jaren fotograferen en coachen heb ik inmiddels een fijn team van fotografen om mij heen verzameld. Mocht ik zelf niet beschikbaar zijn komt één van mijn teamleaden fotograferen. De afhandeling van de reportage, de bewerking en het maken van het album blijft bij mij. Op deze manier kan ik garanderen dat de ik jullie het werk kan leveren zoals je op mijn site kunt zien. En kan ik ook zeggen dat ik 100% beschikbaarheid kan garanderen.

Gietharskunst

Rouwbloemen, altijd heel erg indrukwekkend en vaak een belangrijk onderdeel van het afscheid. Hoe mooi zou het zijn om voor altijd een prachtige herinnering te hebben aan deze zorgvuldig gekozen bloemen.

Ik droog een selectie van jullie rouwbloemen op een professionele manier waarna ik ze schik en ingiet in giethars. Volledig maatwerk en elke keer weer uniek.


Meer lezen

Veel gestelde vragen

Nee! Althans als een fotograaf zich goed voorbereid en zich passend opstelt. Door mijn uitgebreide ervaring durf ik vol overtuiging te zeggen dat mijn aanwezigheid absoluut niet storend is. Zelf gebruik ik nooit de woorden onzichtbaar omdat ik natuurlijk wel aanwezig ben op soms hele intieme momenten. Omdat ik fotografeer vanuit mijn hart en op gevoel doe ik dit op een manier die passend en integer is. Gelukkig hoor ik achteraf altijd dat mijn aanwezigheid prettig was of dat ze mij zelfs niets eens opmerkte.

Ik ben enorm flexibel. Het komt met regelmaat voor dat men besluit de kistsluiting niet te willen vastleggen, maar dat last-minute deze wens toch ontstaat. Schroom dan niet en laat mij dit weten, ik gooi met liefde mijn agenda om. Op de dag van de uitvaart zelf is het in principe enkel van belang wanneer ik begin met fotograferen en op welke plek. De rest van de dag kun op je op de momenten zelf besluiten of mijn aanwezigheid wel of niet gewenst is, twijfelen mag dus altijd en tot het laatste moment. Ik weet als geen ander dat het soms lastig is om op voorhand alles te weten, daarom hecht ik er veel waarde aan dat jullie op de dag zelf vanuit je gevoel keuzes kunt maken.

Binnen een week ontvang je een slideshow met diverse beelden die een indruk geven van de reportage. Daarna ga ik alle beelden selecteren en bewerken. Die ontvang je uiterlijk binnen 6 weken maar de ervaring leert dat dit vele malen sneller is.

Absoluut niet! Alles wat je terugziet op mijn website is geplaatst met nadrukkelijke toestemming van mijn klanten. Dit omdat ze mega trots zijn op de foto's, heel erg dankbaar zijn en andere mensen ook zulke prachtige foto's gunnen. Want ja, het laten zien van mijn werk is natuurlijk de allerbeste reclame. Maar nogmaals, in eerste instantie zijn de foto's voor jullie en bepalen jullie zelf wat er met de foto's gebeurt.

Portfolio

Let's connect

Contactformulier

Aangesloten bij

Contact

Gwendolyn Pieters
info@pietersfotografie.nl
06-81 93 29 11
Vlissingen, Zeeland

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, meld je aan voor mijn nieuwsbrief.
Inspiratiemail aanmelding

Volg mij

heartcrossarrow-leftarrow-rightplus-circlearrow-up-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram